Dekking

We waren vroeg begonnen met progesteron prikken, uiteindelijk liepen we tegen een weekend probleem aan. Geen mogelijkheid om te prikken, net nu het bijna de juiste tijd was! Dus wij op zondag 23 april op goed geluk onderweg naar het Zuiden… naar Casteren bijna tegen de Belgische grens. We hadden natuurlijk wel telefonisch contact gehad, maar dit was de eerste keer dat we de familie (Rens, Julita, Fien en Marie) en Sikke voor het eerst ontmoette. Alles wat er gebeurde, geen dekking. Luna leek er klaar voor, maar dat was dan ook alles.

Maandag kwamen Sikke en zijn baasjes Julita en Rens naar het hoge Noorden. Gelukkig maar, want het is toch een eind rijden. Ook maandag lukte het nog niet, er werd wel wat meer gespeeld. Onze joker, Helma, kreeg het ook niet voor elkaar en het werd donker! Ja wat nu te doen? Uiteindelijk in overleg besloten dat Sikke in Donderen bleef logeren. Helma was zo lief om Mirre mee te nemen zodat wij ons konden richten op onze lovers. Sikke en Luna deden het goed, hieronder wat schattige foto’s van het verliefde stel.

Dekking 25 april 2023

In de ochtend van 25 april was het dan eindelijk zover, waren we ongeduldig, of was Sikke en gentleman, we zullen het niet weten… Na het eten, wandelen en wat in de tuin rondsnuffelen, zag ik ineens wat meer activiteit. Luna moest voor Sikke veel meer haar best doen dan voor Manne! Zodra Marjet in het zicht was van Sikke, werd hij gelijk weer passief. Ofwel we mochten niet gluren. Op mijn plekje uit het zicht zag ik wat vriendelijke vraagpogingen van Sikke, droog oefenen noem ik het maar. Na een paar keer zette hij door en was de eerste dekking een feit! Het overstappen was voor Luna weer een dingetje, dus voorzichtig kwam ik dichterbij zodat ik kon helpen. Sikke vond het maar vreemd om aan elkaar te staan en deed z’n best om los te komen. Uiteindelijk hebben ze zo’n 5-10 minuten gekoppeld gestaan.

In de middag nog een poging, ik ben wat in de tuin aan het werk, doe net of ik niet zie wat er gaande is. Sikke blijft voorzichtig vragen, Luna wil wel, zodra ik in het vizier van Sikke ben stopt de pret gelijk. Sikke wil geen pottenkijkers. Erwin staat in de serre te kijken, zelfs dat leidt hem af. Na wat oefensessies op de achterpoot van Luna volgt er weer een dekking. Het overstappen blijft een dingetje dat Luna niet leuk vindt, na wat hulp zijn ze beide weer rustig. Sikke wil zo snel mogelijk los als hij het gekerm van Luna hoort. Beetje begeleiding en ze zijn weer rustig. Wederom 5-10 gekoppeld.

Dekking 26 april 2023

Na het ontbijt voert Marjet de paarden, de honden zijn lekker in de tuin. Er wordt wat meer gespeeld dan de vorige keren. Het lijkt of Sikke meer uitgedaagd moet worden. Luna is dat niet gewend, Manne liet er geen gras over groeien. Jammer dat ik afstand moet houden, zijn mooie filmpjes. Als er actie is durft Sikke mannelijk te zijn, anders vindt hij het enorm spannend. Na meerdere pogingen op haar achterpoot, achterkant staan ze uiteindelijk weer gekoppeld, zo’n 10 minuten. Dat overstappen blijft een dingetje, al kermt ze deze keer niet. Het lijkt of het verschil in hoogte het gemakkelijker maakt. Deze dekking voelde het meest natuurlijk.

In de middag overleg met Julita, we besluiten nog een keer te doen, maar niet te wachten totdat Rens Sikke weer komt halen. Rens moest in het Noorden werken, dus geen extra reis gelukkig! Tijdens de wandeling in de middag waren ze continue met elkaar bezig, moest moeite doen om ze uit elkaar te houden. Eenmaal in de tuin duurde het niet lang voordat Sikke weer zijn probeersels deed en ze nogmaals gekoppeld stonden, het langst van allemaal 15 minuten. Als dat geen mooi nestje geeft weet ik het ook niet meer!