Dekking

Luna werd loops op 1 juni 2020. Op 8 juni hebben we progesteron laten bepalen, rond 16:00 uur. De waarde was pas de volgende dag om 19:00 bekend en was laag. Het advies was om de volgende dag weer te prikken. De vorige keren leek Luna dekrijp op de 10de dag, dat vonden we dus geen goed idee, immers dan kwam de uitslag weer een dag later. We zijn toen naar een andere dierenarts gegaan, waar de uitslag enkele uren later bekend was. Op mijn verjaardag weer prikken, de waarde was al flink gestegen, maar nog niet zo hoog dat de dekking gelijk moest. Een dag later weer prikken was het devies. Zo gezegd, zo gedaan. De uitslag kwam rond drie uur, gelijk dekken en de volgende dag ook! Dus wij snel Helma gebeld, in de auto gestapt en naar Onstwedde gereden.

Dekking 11 juni 2020

Op het prachtige terrein van Marianne van Dam van Friese Stabij kennel fan è Alde Leane in Onstwedde vond de eerste dekking tussen de twee bekenden plaats. Eerst werd er 5 minuten gespeeld en geoefend. Manne dacht op een gegeven moment dat haar hoofd ook een mooie dekplaats was, waarna de dekking in een keer slaagde. Het omdraaien was een dingetje, maar Luna hield het bij piepen en was snel gekalmeerd. Ze hebben zo’n 26 minuten gekoppeld gestaan. We hebben een lekker bakkie koffie gedronken en zijn weer richting huis gegaan.

Dekking 12 juni 2020

Bij de tweede dekking lieten ze er geen gras over groeien, binnen 10 seconden stonden ze alweer vast. Erwin had niet eens tijd om de videocamera gereed te hebben! Dus het eerste stuk hebben we niet op film, haha. Deze keer stonden ze 20 minuten gekoppeld. Nadien waren ze erg lief voor elkaar.