Mirre

Op deze pagina lees je alles over Mirre van de Donderesch. Dochter van Rikst van Nij Wybranda (Luna) en Manne Sil dyn Neiste Freon, geboren op 10 augustus 2020. Deze pagina vullen we van onder naar boven, de meest recente info staat bovenaan, de oudste onderaan.

2023

Mooie Mirre

We doen nog altijd jachttraining met Mirre, we maken nog steeds stapjes, soms wil de baas wat sneller, maar wat een leuke bezigheid met z’n tweeën. Hieronder een impressie van de trainingen/ workshops

16 oktober 2021

Wat een heerlijke week hebben we achter de rug. Op 10 oktober hebben we de terugkomdag gehad met 7 van Mirre haar broers en zussen. Heerlijk om te zien hoe het nest met elkaar omging. Allemaal leuke sociale honden. Papa en Mama vonden de pubers wel wat druk, zelf hadden ze daar totaal geen last van!

Sinds Mirre pup is gaan we al naar jachttraining. De afgelopen week hadden we een leuke training met veel waterwerk. De trainster had haar eigen hond mee in geval de honden niet alle dummy’s uit het water zouden halen. Dat was echter niet nodig, alle honden doorstonden de uitdagingen met glans. Een super trotse baas!

10 augustus 2021

Mirre is jarig vandaag! Ongelooflijk dat het alweer een jaar geleden is dat het nest geboren is. Mirre is een heerlijke hond, momenteel een beetje aan het puberen, maar ook dat hoort erbij. We trainen twee keer in de week met haar, een keer op natuurlijk leiderschap (meer voor de baasjes haha) en jachttraining. Beide vindt ze leuk om te doen. Daarnaast wandelen we veel samen met Luna en Mirre. Heerlijk om die twee ook samen te zien.

17 december 2020

Wat gaat de tijd toch snel. Mirre is al meer dan 10 kg! Ongelooflijk hoe snel dat gaat. Ze doet het heel goed, luistert al aardig en het apporteren gaat ook de goede kant op. Leuk om te zien hoe snel ze leert, echt genieten. Vorige week zijn we ook begonnen met trainen van natuurlijk leiderschap. Mirre en Luna samen op training, harstikke leuk. Luna heeft na de dracht soms geen oren en de combinatie van twee honden is ook nog een dingetje, ook al gaat het steeds beter. Lekker bezig zijn om dat weer beter voor elkaar te krijgen is fijn. Wat ook fijn is, zijn de uitjes met Helma en Henri en papa Manne en ome Its. Heerlijk dat Henri zo goed is om die momenten vast te leggen. Hieronder zie je een verzameling.

29 oktober 2020

Wat is het wennen aan twee honden! Maar ook heel leuk tegelijkertijd. Corona biedt ook voordelen momenteel, Erwin werkt voornamelijk thuis, erg handig als Marjet naar hartrevalidatie gaat. Voor het samen wandelen hebben we ook een oplossing voor nu. Mirre gaat in een draagzak mee als we met de twee honden willen lopen. Samen relaxen kunnen ze inmiddels ook goed, zelfs tijdens het eten koken!

We zijn inmiddels al twee keer naar puppy speeluur geweest, echt leuk om te zien hoe ze met andere honden omgaan. En te zien dat de twee Stabij hondjes elkaar toch het leukst vinden.

De jachttraining is ook gestart, een klein groepje maar op een heerlijk terrein. Bos, heide, ze vindt het prachtig. Marjet geniet ook, het trainen/leren met dieren geeft zoveel voldoening.

17 oktober 2020

Afgelopen week heerlijk pup Mirre leren kennen. De ongelukjes in huis worden minder en samen met Luna leren we steeds beter hoe we met twee honden moeten omgaan. Ze vechten af toe heftig, Luna is soms net een klein kind als het om speeltjes gaat. Maar ze kunnen ook niet zonder elkaar, echt leuk om te zien. We hebben de woonkamer weer ontdaan van de kamer ren, langzaam sluiten we het mooie avontuur af en glijden we weer in business as usual, op Corona na dan…

Mirre is flink gegroeid bij de dierenarts was ze 5 kilo! Pff wat gaat dat snel.

Woensdag 23 september hebben we de knoop doorgehakt! Pupje nummer 9 wordt Mirre van de Donderesch! We stellen haar graag aan je voor samen met papa Manne en mama Luna.

Wie van de 4 teefjes wordt onze Mirre van de Donderesch?