Stabij Kennel Van De Donderesch

Welkom bij Stabij Kennel Van de Donderesch. Gelegen aan de rand van het dorpje Donderen in de kop van Drenthe op een glooiende es. Een kenmerkend landschap voor deze omgeving. De oude benaming van een es is de esch. De bevolking van Donderen wordt een Donderboer genoemd. Wij vonden daarom de naam Van de Donderesch zeer van toepassing voor onze toekomstige fokproducten en hebben in 2019 de kennelnaam aangevraagd.

In 2017 hebben wij onze Stabij Luna (Rikst v. Nij Wybranda) gekocht met de intentie een nestje te fokken met haar. Marjet heeft ervaring met het fokken van paarden en leek het leuk om ook eens een nestje honden te fokken. Om goed voorbereid hebben we allebei de Fokkerscursus van de Nederlandse Vereniging voor Stabij en Wetterhounen (NVSW) gedaan. Een leerzame cursus, waarna we aangestoken door het enthousiasme van de medecursisten een kennelnaam hebben aangevraagd. Inmiddels lopen de eerste 10 Van de Donderesch hondjes rond in Nederland. Op 10 augustus 2020 zijn Luna en Manne ouders van 6 reutjes en 4 teefjes geworden. Mirre van de Donderesch is bij ons gebleven. In 2023 is Luna opnieuw moeder geworden, deze keer met Sikke als papa en een nestje van twee teefjes.

Wij fokken volgens de regels van de Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen (NVSW). In 2022 hebben we het fokkerscertificaat ontvangen.

Op deze pagina’s vind je informatie over onze honden en zijn de ontwikkelingen van eventuele nestjes te volgen. Veel plezier!