Week 2

Maandag 3 juli- 10 juli

De week begint goed, alles eet drinkt en slaapt lekker. Je merkt dat Luna steeds meer ontspant en weer tijd voor zichzelf neemt. De pups groeien goed, ook teefje 2 is inmiddels verdubbeld in gewicht. 5 juli hebben we de eerste kiloknaller, teefje 1 gaat als een speer. Ook teefje 2 doet het heel goed, al lijkt dat anders door het verschil in gewicht.

Op woensdag hebben Luna en Mirre weer een normale wandeling gemaakt. Heerlijk om te zien dat Luna weer lekker beweegt, in het laatste deel van de dracht vond ze wandelen niet zo leuk meer. Donderdag hebben we de nageltjes geknipt van de voorpootjes, Luna kreeg rode plekken op haar uier. Vrijdag komen de baasjes van papa Sikke op bezoek, de pups beginnen te gluren, de oogjes zijn bijna open. Ze beginnen te lopen en dat met hun ogen dicht, niet handig, veel botsingen daardoor! En leuk verstoppertje spelen, soms ben je een pup kwijt, ligt ze onder de rand.

Op donderdag hebben we voor de eerste keer de nageltjes geknipt. Ze waren behoorlijk lang en Luna kreeg er rode borsten van. Vrijdag komen Julieta en Rens bij de nakomelingen van Sikke kijken. De oogjes staan op gluren maar nog niet echt open. Duurt niet lang meer.

Op zaterdag kijkt pup 2 ineens de wereld in met open ogen, een heel ander gezicht, ook heb je direct meer contact met ze…. Hallo wereld!! Communicatie zonder ogen is lastig voor mij, iets met visueel als communicatie voorkeur!? Op deze dag hebben we ook de rand van de bak weggehaald, pup 1 begint te lopen, maar met gesloten ogen botst ze steeds tegen de rand. Ook is ze al behoorlijk stevig en past ze bijna niet meer onder de rand. De pups moeten wennen aan de ruimte en vinden het tegelijkertijd heerlijk.

Zondag 9 juli is het weer eens drukkend warm in Nederland, waarom hebben we ook alweer pups in de zomer?? De pups lijken wel oververhit, dat is geen leuk gezicht. Een koelmatje geeft gelukkig wat verkoeling.