Week 2

Maandag 17 augustus start met een bezoek aan de dierenarts nadat ik had gebeld over de doorgebroken ontsteking. Na een grondige reinigingsbeurt, nieuwe pijnstillers en een verlenging van de antibiotica mochten we weer naar huis. De dierenarts had nog niet zo’n ontstoken uier gezien. Nadat de pijnstillers zijn werk doen, laat Luna de pups weer beter toe. De pup met de ontsteking bij zijn oog ook maar meegenomen, zijn oogje was open gegaan. De dierenarts adviseerde het oogje met zalf te behandelen totdat ook het ander oogje zich opende.

In de ochtend kwamen Helma en Henri op bezoek en zijn de kleintjes allemaal op de foto gekomen. Echt prachtig, heel blij mee.

We moeten Luna’s borst schoonmaken, de lieverd helpt goed mee. De eerste contacten via de pup bemiddeling van de NVSW komen nu ook binnen. Gelukkig doseren ze de contacten.

Luna laat het schoonmaken van de wond gelukkig goed toe. Ze blijft zelf op de rug liggen in de mand.

Dinsdag 18 augustus, eindelijk weer een blije hond. Luna kwispelde weer toen we van bed kwamen, zo blij! De pups lijken de stijgende lijn nu echt te pakken te hebben qua groei (zie groei pagina).

Woensdag 19 augustus, het herstel zet zich door en de groei van de pups ook. Eindelijk ervaren we hoe mooi het kan zijn zonder alle stress. Ook al hebben we het nog druk met de pilletjes en oogzalf. We werken nu in ploegendienst, Luna vindt het aanleggen nog steeds niet fijn. Voor ons betekent dat onderbroken nachten, zelfs dat went.

Donderdag 20 augustus, de eerste pups zijn in gewicht verdubbeld, waaronder pup nummer drie de kleinste van het stel. Je merkt nu echt dat Luna beter wordt, de melkproductie komt op gang en de groei gaat snel. We werken in ploegendienst, dan vindt Luna het ook nog fijn. Het is een leuke puzzel om alle hondjes voldoende melk te laten krijgen. Een pupje heeft nu beide oogjes open. Je ziet dat het bij de anderen ook verandert, dus dat duurt vast niet lang meer. De pups worden sterker, sommigen lopen bijna. Er zijn al enkele die uit de kist willen klimmen.

Vrijdag 21 augustus, op twee na zijn alle pups nu meer dan verdubbelt in gewicht. Een tweede pup heeft nu beide oogjes open en sommige anderen zie je per drinkbeurt dat er wat verandert. De klimpartijen zijn echt grappig om te zien. Ook gevaarlijk, want ze klimmen uit de kist via de anti dood lig rand. We hebben daarom de rand er uit gehaald en de verhoogde plank ervoor gemaakt. Leek de werpkist best wel klein te zijn, nu is het en balzaal! Vandaag voor het eerst weer een stuk met Luna gelopen, ze vond het leuk, maar terug naar huis was ook goed. Gelijk even checken bij de pups.

Zaterdag 22 augustus, alle pups zijn nu in gewicht verdubbelt en groeien goed. De helft van de pups heeft de oogjes open. Ineens een heel ander gezicht. Sommigen lopen al echt, ook al is het wankel. Ze klimmen ook uit de parkeerkist, omdat we in ploegen de pups laten drinken, hadden we dit mooi voor elkaar dachten we. Dus niet! Uiteindelijk hebben we de reisbench maar bedacht als parkeer/wacht ruimte, daar kunnen ze in ieder geval niet uitklimmen of vallen. Luna eet vandaag voor het eerst weer zoals we van haar gewend zijn, daar zijn we super blij mee! Ook haar temperatuur is weer lekker koel. Ze is nog steeds een boef, het roze speeltje had ze gepikt van de tafel in de woonkamer. Je ziet dat toch niet baas, hihi.

Zondag 23 augustus. Afgelopen nacht Luna het zelf even laten uitzoeken met drinken. De zittende variant leek haar wel goed. Lijkt net een rokje! De pups groeien als kool, bijna allemaal de oogjes open. Tijdens de controle van het oogje houdt Luna de boel goed in de gaten. Tussendoor nog even een wasbeurt. Af en toe inspecteert ze de kist met pups, grappig gezicht.