Week 3

Maandag 10 juli-tot zondag 16 juli.

De pups zijn alweer twee week oud! Wat gaat de tijd toch snel. In vergelijking met het vorige nest gaat alles heel relaxed… hopelijk blijft dat zo! Op maandag worden de dames ontwormt, geen leuk klusje met dat roze goedje, wel goed voor leuke foto’s. Mirre is super nieuwsgierig, we zijn wel heel voorzichtig, we willen geen gedoe tussen moeder en dochter! Pupje 2 is ook een kiloknaller, ze gaan echt heel goed! Het zijn al echte hondjes aan het worden.

Op dinsdag-woensdag hebben we diarree, niet leuk voor de hondjes en niet leuk voor ons, veel schoonmaak werk. Waarschijnlijk wat reactie op het ontwormen, in combinatie met de hitte. Wormen worden niet geconstateerd. De pups hebben hun eerste badje gehad om van de gele poep waar ze lekker in gerold hadden er weer af te krijgen. Grappig hoe rustig ze zijn in het warme water. Op dinsdag avond hebben we oppas, Helma mag een avondje genieten van de pups. Erwin z’n ouders zijn 60 jaar getrouwd en geven een feestje. Alles gaat goed.

Na de diarree zie je dat Luna wat minder zin heeft om alles op te ruimen en zie je dat de pups steeds meer zelfstandig hun behoefte gaan doen. Tijd voor de baasjes om de boel op te ruimen. Luna had nog wat uitvloeiing waardoor ze niet fris rook, dus die heeft ook een extra douche beurt gehad. Ze vind dat helemaal goed, loopt zelf mee naar de badkamer.

Op vrijdag is het alweer tijd om de nageltjes te knippen, Luna wordt helemaal rood van de scherpe nageltjes. Deze keer op een andere plaats gedaan, zodat ze wat meer van de kamer zien dan alleen de ren. Het zijn heerlijke pups, lekker rustig nageltjes knippen, niets aan de hand.

Zaterdag zou Marjet met Mirre naar de SJP(standaard jacht proef) in Beesd, dit wordt mede georganiseerd door de NVSW. Echter Mirre heeft heel veel stress van het nestje en dat mama Luna minder aandacht voor haar heeft dat ze niet zijn gegaan. Omdat we wel oppas hadden geregeld hebben we een vrij dagje genomen, ook wel eens lekker!

Op zondag hebben we potentiële pupkopers op bezoek. Leuk om kennis te maken en te kijken hoe onze honden op de mensen reageren. En hoe nieuwsgierig ze zijn naar de honden en kennis over honden. In de avond kregen we het verdrietige bericht dat Its de oudste hond, tevens de opa van de pups, van Helma is overleden, echt kapot van.

Pup fun!