Week 3

Maandag 24 augustus. De pups zijn alweer twee week oud! Wat is er veel gebeurd in die twee weken! Vandaag met Luna en de pup naar de dierenarts geweest voor controle. Goed nieuws ze mag stoppen met antibiotica. De pijnstillers/ontstekingsremmers gaan we ook afbouwen. Dat hebben we ook afgelopen weekend gedaan, je zag dan dat ze de pups weer minder gemakkelijk toeliet. We helpen nog steeds met aanleggen, om de drie uur. In overleg met de dierenarts gaan we kijken of dat anders kan. De pups zijn heel rustig en tevreden en groeien goed. Wij zijn wat minder tevreden met de gebroken nachten, dat eist zijn tol en het humeur wordt er ook niet beter van! De pup was ook mee naar de da, even zijn oogje laten controleren, ook dat was goed! In overleg wachten we nog met het ontwormen van Luna en de pups. Nu gelijk ontwormen is een te grote belasting voor Luna, haar gezondheid staat voorop, hoe cru dat ook klinkt voor de pups.

Erwin is vandaag weer aan het werk gegaan. Gelijk een hele dag vol meetings achter de computer. Even weer schakelen. De pups gaan lopen, echt heel schattig.

Luna kan weer heerlijk relaxen op haar rug. Een van haar favoriete houdingen, die ze tijdens de dracht niet zo goed meer kon. Heerlijk verstopt achter de trap

Dinsdag 25 augustus, af en toe is er een pup die zijn poepje zelfstandig naar buiten werkt, dat resulteert dan in een vieze pup. Alsof ze er even lekker in rollen, de boefjes! Vanochtend direct poepwassen.

Woensdag 26 augustus eindelijk komt er rust in de tent. We moeten nog steeds helpen met aanleggen, dus nog steeds gebroken nachten. In de namiddag verhuizen we de werpkist weer terug naar de woonkamer. De temperatuur is daar nu weer aangenaam. We hebben ineens een grote hal!

Donderdag 27 augustus Rustige dag, pups zijn tevreden aan het drinken en slapen. In de avond de eerste mogelijke pup kopers mogen ontvangen.

Vrijdag 28 augustus vandaag zijn de pups ontwormt, vonden ze heel vies! We gaan Luna weer zelf meer in haar moederrol te krijgen. Nu wacht ze net zo lang dat wij iets doen. Eens kijken wat ze gaan doen. Ze was nog erg afwachtend… moeilijk om dan niet te gaan helpen. Je ziet het uier dikker worden, maar ja Luna moet het doen! In de middag en de avond weer pup bezoek. Luna vindt het een beetje vreemd allemaal. Ze laat duidelijk zien wat ze wel en niet wil.

Zaterdag 29 augustus, eindelijk heb ik het gevoel dat Luna echt weer beter is. Ze is weer meer zichzelf, echt fijn om te merken. Vandaag ook weer twee pup bezoeken, ze went er een beetje aan. Er was ook een gezin met kleine kinderen bij, dat ging heel goed. We hebben de eerste kiloknaller, een van de jongens. Wat groeien ze snel!

Knuffels maken weinig indruk

Zondag 30 augustus, vroeg op want om negen uur de eerst pup kopers over de vloer. Een van de pups zat onder de poep van achteren en onderen. Deze is deels in bad geweest, eerst wat spartelen, daarna was het eigenlijk best wel lekker. Nadien even een lekker knuffelmomentje….

De hele dag mensen over de vloer, we zijn er allemaal een beetje moe van alle indrukken, hopelijk kunnen we lekker slapen.