Week 4

Maandag 31 augustus, ze zijn vandaag drie weken oud, wat gaat de tijd toch snel! De vierde week begint. De pups zijn vandaag wat onrustig, bij sommigen kan je de tandjes ineens zien. Het is een feestje om naar de pups te gaan, ze reageren steeds meer op je stem of op lawaai. Bijzonder hoe snel dat gaat, gisteren vond ik dat ze nog niet zo reageerden. Het blaffen van Luna vinden ze nog niet zo leuk, veel te hard! Ze maken zelf ook steeds meer kabaal, soms schrikken ze er zelf van.

Vandaag ook wat knuffels in de werpkist gedaan die knisperen, of een belletje hebben. Dat is wel heel interessant. Vandaag is de helft meer dan een kilo en eentje bijna: 999 gram…. Luna is inmiddels gewend om zelf te voeden. Ze vindt staand voeden het prettigst momenteel, ze groeien mooi, dus laten we dat nu maar geworden. Luna heeft ook een mooi plekje ontdekt om naar de pups te kijken, heel grappig.

Dinsdag 1 september vandaag hebben we de kist open gedaan. Sommige pups lopen nog niet stabiel genoeg om ook op de kranten goed te lopen. Het plassen op de krantjes lukte de eerste keer allemaal, dat beloofd wat! Luna wordt helemaal open gekrabd door de pups, dus maar weer de nageltjes geknipt en gevijld. Helpt een beetje… Het is ook wat, ben je net hersteld van een uierontsteking, wordt je helemaal open gekrabd, je zou toch acuut stoppen met voeden. We helpen af en toe een handje door Luna op de rug te leggen en aan te leggen, zo kunnen we de hondenpootjes een beetje controleren.

Woensdag 2 september begon met een wasbeurt in de teil. Alle pups zaten onder de poep, nadat een pupje had gepoept! De meesten vonden het badje nog fijn ook! Check op de to do list! De foto’s zijn genietmomentjes van deze dag. Zijn ze niet lief???

Donderdag 3 september drukke dag voor de baasjes, het normale leven moet ook door. De pups en Luna kunnen best even alleen zijn, de baasjes vinden soms van niet. Vandaag helemaal geen foto’s oeps.

Vrijdag 4 september Luna heeft de poef ontdekt als uitkijkpunt, mooi overzicht heb je daarvandaan en oh ja, de pups kunnen ook niet bij je komen! Luna wordt helemaal leeg gelebberd, toch hebben we het gevoel dat de pups wat meer nodig hebben. Je ziet steeds meer tandjes tevoorschijn komen, ook in de onderkaak, de hoek tandjes groeien snel! Dus ’s avonds de nieuwe trog gevuld met in puppymelk geweekte brokjes. Dat viel erg in de smaak, sommigen zaten er helemaal onder. Best plakkerig spul haha. Hopelijk snel over naar vast voedsel.

Zaterdag 5 september. De brokjes doen hun werk, weer lekker gegroeid de afgelopen dag. Alle pupjes vonden het ook leuk om drolletjes te draaien in de ochtend. Een nieuwe ervaring, want Luna vond het niet meer nodig om het op te ruimen… Het is leuk om te merken dat ze steeds meer gaan reageren op je stem. Sommigen willen ook al lekker knuffelen, ook al vindt Luna dat nog wel eens ingewikkeld, ze wil dan ook! Een van de kleinste pups wil al uit de kist klimmen als hij ons hoort, boefje.

Na het eten zijn de pups plakkerig, even een washandje om de snoet en ze kunnen er weer tegen. Baasje kan ook gekke bekken trekken.

Zondag 6 september een dag met veel aanloop en drukte. Maar ook heerlijke zen momentje, kijk maar naar de foto’s! Van Helma hebben we een tentje gekregen, daar kunnen ze heerlijk in vertoeven. Manne staat er mooi in.