Week 5

Maandag 24 juli, week 5 alweer! De pups worden nu echte hondjes, echt leuk om te zien. Ze krijgen steeds wat meer vast voedsel, de waterbak is ook ontdekt, wat een gek ding! Helma is op bezoek geweest met Manne, is wel raar hoor met maar een hond… wat een verandering voor hun. Opa Its komt nooit meer.

Dinsdag hebben we een stuk tuin afgezet zodat de pups straks buiten kunnen zijn. Ze zijn weer ontwormt en voor het eerst naar buiten geweest. Je ziet verschil in hoe ze de wereld verkennen. De een kijkt eerst in het rond, de ander ontdekt door overal heen te gaan. Gelukkig deze keer geen diarree na de ontworming, ook geen wormen gezien.

Woensdag weer lekker relaxt, ook al kwamen er diverse mensen knuffelen. Ze vinden het allemaal prima. Op donderdag hebben we de kist opengelaten, in de nacht, weer een stapje naar meer vrijheid. Ze krijgen steeds vaker voeding (vers vlees met pup melk), want Luna geeft minder melk. Mirre mag steeds vaker bij de pups kijken en voelen. Zo mooi om te zien hoe lief ze is met de pups, ook al denken ze dat ook zij melk geeft. Als ze iets niet wil geeft ze dat lief duidelijk aan.

Op vrijdag zijn ze weer lekker buiten geweest. Je ziet dat ze wel moe worden van de nieuwe indrukken. Ze vallen lekker in slaap. Zo grappig dat ze alles willen ontdekken. Van vrijdag naar zaterdag vond Luna het leuk om ons meerdere malen wakker te maken… Je merkt dat ze minder bezig is met de pups. De pups zijn ook onrustig in de ochtend. Misschien wat meer te eten geven met mama Luna als toetje. Mirre vindt het allemaal veel beter, ze wordt steeds rustiger naarmate Luna weer meer bij haar is. Zaterdag was het heerlijk weer, dus zijn de pups lekker buiten geweest terwijl lekker koffie aan het drinken waren. Ook buiten eten gaat prima.

Zondag is het tijd voor een halsbandje en geluiden van het orkest. Dat bandje vinden ze maar niets, ze krabben zich gek. De geluiden zijn ze niet bezig, heel af en toe kijken ze eens op. Ook de vuurwerk geluiden en het echte onweer reageren ze niet op.