Week 7

Maandag 21 september, vandaag 6 weken oud, voor mijn gevoel zijn ze al veel langer bij ons. Nog maar niet teveel nadenken over het vertrek, ook al doe je dat natuurlijk wel. We zijn nu druk bezig met alles organiseren, welke pup gaat naar welke familie, wanneer gaan ze weg. Vanochtend de vier dames in de keuken gehad, we kunnen nog niet kiezen… Was van alles te beleven, gordijnen, robotstofzuiger.

Vanmiddag was het nog heerlijk weer. We kregen visite van een kennis die voorheen hondentrainer was. Altijd weer leerzaam. We hebben de pups laten wennen aan water in een badje. Helaas was het niet diep genoeg waardoor ze kunnen staan met de achterpootjes en dus geen zwembeweging gaan maken.

Dinsdag 22 september een druk dagje voor de baasjes, dus wat minder foto’s vandaag. Ze hebben voor het eerst een pens staafje gehad, ze vonden het heerlijk! De baasjes wat minder, wat een stink dingen zeg en dan zijn het er tien!

Woensdag 23 september ’s ochtends weer de bandjes omgedaan, sommigen blijven het echt niet leuk vinden. Ze willen niet gebonden zijn…. In de middag zijn Henri en Helma weer langs geweest, deze keer was papa Manne ook mee! De foto’s zijn nog niet binnen, maar ik kan niet wachten…

Donderdag 24 september, ’s ochtends vroeg de eerste foto’s… Wauw wat een knapperds! Mooie familie. Het was gelukkig nog steeds mooi weer, kunnen ze lekker buiten zijn. In de namiddag zijn de pups gechipt en zijn er swabs afgenomen voor DNA. Ze deden het allemaal voortreffelijk. Geen piepje gehoord. De namen zijn nu gekoppeld aan de pups daarover later meer. Luna heeft nog een beetje melk, misschien wel de laatste keer lekker genieten van de melk. In de mand in de keuken.

Vrijdag 25 september, vandaag een spannende dag, de dierenarts controle en de eerste enting! Vanochtend werd het toch nog weer mooi weer, dus de pups hebben heerlijk buiten gespeeld. Ruimte is het fijnste dat er is voor ze!

Zo blij zijn wij eindelijk bekend te mogen maken wie in Donderen blijft. Graag stel ik voor Mirre van de Donderesch.

Hieronder de familie van de Donderesch op volgorde van geboorte! Zo trots op de mooie pups. Dank je wel Henri voor de mooie foto’s.

Bij de dierenarts ging het voorspoedig. Verwende pups… nee hoor, lekker gemakkelijk dat ze zich zo goed laten bevoelen en een prikje geven. Alle pups zijn klinisch goed vandaag, echt fijn. Zo trost dat we ze alle tien zover hebben gekregen! Hopelijk gaat het straks bij de nieuwe baasjes net zo voorspoedig. Hieronder wat foto’s van het dierenartsen bezoek.

Zaterdag 26 september, een rustig dagje na alle indrukken. Het was nog droog, dus lekker in de tuin spelen. Luna wordt ook steeds relaxter nu de pupjes nauwelijks meer drinken. Het spelen krijgt een steeds serieuzer karakter, de machtspelletjes zijn steeds meer met geluid. Zie het filmpje van in de avond. Minne en Molle strijden om het doekje, Manno blaft op de achtergrond. De hondjes liggen mooi bij elkaar, in een rondje om Mirre heen.

Zondag 27 september, in de ochtend was het een enorme ravage in de ren met poep. De dag begon met schoonmaken en lawaai! De videomaakster is niet zo bedreven, dus halverwege moet je scheef kijken. In de middag zijn de puppy’s getest, allemaal vrije hondjes, niet bang! Blij mee, eerst gedeelte van socialisatie is gelukt! Echt blij mee. Na de test lekker chillen met Mama Luna! Tijdens het eten koken begon het te miezeren, de pupjes bleven gewoon in de regen liggen slapen en spelen.