Week 8

Maandag 14 augustus en dan zitten we alweer in week 8, nog even genieten voordat ze straks naar hun nieuwe huisjes gaan. De dames maken steeds meer kabaal en de verschillen qua karakter worden duidelijker. Het zijn allebei heerlijke hondjes…dat wordt nog wennen straks. Ook Luna en Mirre vinden ze heerlijk, ze beginnen ook wat te spelen ipv verzorgen.

Vandaag zijn we met ze naar de dierenarts geweest. Ze deden het super. Wat ik super vond is dat de dierenarts een het een goed idee vond om te titeren in plaats van gewoon maar enten!!! Omdat bloedprikken heftig kan zijn voor een pup, maakten we de afspraak dat het rustig moest gaan, anders kregen ze alsnog gewoon een prikje.. maar ze deden het voortreffelijk! En de uitslag was dat ze nog beschermt zijn! Maternale bescherming, harstikke goed. Over drie weken is het aan de nieuwe eigenaren om te bepalen wat te doen, maar wat ben ik hier blij mee! Mirre moest ook nog een controle en enting, de pups lagen alweer lekker te slapen bij de reisbench, zo schattig. Geen nare ervaring dus. Ook de ritjes met de auto gingen goed.

In de avond de nieuwe baasjes op de hoogte gebracht welk hondje ze krijgen. Leuke reacties, gelukkig. Eefke gaat in het vervolg Rifka heten, Elske wordt Zena, beetje wennen voor ons.

Dinsdag nestbezoek van de NVSW, alles goed gelukkig! Algemene indruk: Toegankelijke pupjes, speels, mooi rustig. Er was ook een hond, reu mee, ook dat vonden ze allemaal prima. Eefke is meer dan 5 kilo, ongelooflijk, helemaal als ik in het vorige nest las dat de eersten toen 3 kilo waren. Zo zie je maar het maakt heel veel uit hoe de start is. Ze zijn deze keer gewoon groter, want dik zijn ze niet.

Woensdag stond weer in het teken van bezoek, kinderen, bevriende fokker( die een enorme krentewegge mee nam…) en tussendoor nog even een bezoek aan onze kleinzoon Jurrien en z’n ouders. Met de pups heerlijk buiten. Ze kunnen lekker tekeer gaan, waarna ze weer lekker liggen te slapen.

Donderdag ben ik met de pups naar de plaatselijke markt geweest, het was erg rustig. Tegelijkertijd allerlei verschillende mensen, geluiden, fietsen, auto’s, winkelwagentjes,.., heel leuk om te zien hoe ze daar op reageren, heel verschillend en allebei goed.

Vrijdag hebben we in de middag een lange auto rit gemaakt naar Nieuwe Pekela, even op bezoek bij Helma en Henri. De pups gaan allebei ver weg, dus dit was een goede test. Ook nu ging het weer goed, al bleef Elske wel wat langer protesteren als Eekfe. In de tuin was een grote belevenis, van alles te zien en te horen. De buren gingen op een gegeven moment een schuurtje slopen, ook dat was allemaal prima. Ze gingen hun eigen gang en bleven ondanks het lawaai gewoon slapen.

Zaterdag een bezoekje aan de dierenwinkel om het vlees op te halen voor de nieuwe baasjes. Eerst op het karretje in de bench, daarna los in de winkel. Wat een geurtjes dat was best indrukwekkend! Ze zaten net in een periode dat ze anders slapen, dat zie je toch terug in hun reacties. Ze zijn dan wat minder alert.

Zondag wordt een rustig dagje geen plannen voor spannende dingen.